Política

Occident condemna la decisió russa de reconèixer Ossètia i d'Abkhàzia com a Estats

Occident ha condemnat la decisió de Rússia de reconèixer la independència de les regions georgianes d'Ossètia del Sud i d'Abkhàzia. Després de l'anunci del president rus, Dmitri Medvédev, la secretària d'Estat dels EUA, Condoleezza Rice ha qualificat de "deplorable" el reconeixement de Moscou que "col·loca Rússia en contradicció amb una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU del qual forma part".

Per la seva banda, la Unió Europea, que dilluns celebra una cimera extraordinària de caps d'Estat i de govern sobre la crisi de Geòrgia i el futur de les relacions amb Moscou, ha criticat la decisió russa sobre la independència de les dues regions separatistes. 

Davant les crítiques, Medvédev ha afirmat: "No tenim por a res, ni tan sols a la perspectiva d'una Guerra Freda, encara que no la volem (...) Tot depèn de la postura dels nostres socis de la comunitat mundial".

Saakashvili rebutja la decisió russa

El líder georgià, Mijail Saakashvili, ha rebutjat la decisió de Rússia. "És un pas absolutament il·legal, que no tindrà conseqüències jurídiques per a Geòrgia. Per primera vegada -ha afegit- després de l'Alemanya nazi i del règim estalinista, un estat gran intenta agenollar un estat petit i a canviar les fronteres europees".

 

 


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.