Política

Antxon atribueix la mort de Pertur als serveis secrets espanyols

L’exdirigent d’ETA Eugenio Etxebeste, Antxon, va negar ahir que l’organització terrorista tingués res a veure amb la desaparició i la mort, el juliol de 1976, del líder de la facció político-militar d’ETA Eduardo Moreno Bergareche, àlies Pertur.

Antxon va atribuir la seva mort als serveis d’intel·ligència espanyols davant del jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu, que ha decidit investigar el cas arran d'una demanda de la família de Pertur.

Antxon és el segon exmembre d'ETA que declararà en aquest procés. El primer va ser Juan José Gurrutxaga Aizpurua, que va passar per l'Audiència Nacional dilluns i va expressar les seves sospites que els anomenats bereziak –comandos especials d'ETA– van participar en la desaparició de Pertur a Sant Joan Lohitzune, a Euskadi Nord. Gurrutxaga mateix va explicar a la premsa el contingut de la seva declaració judicial quan va sortir de l'Audiència Nacional.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.