Política

Un expres d'ETA creu que l'organització va ser la responsable de la desaparició de Pertur

L'expres de la banda terrorista ETA Juan José Gurrutxaga Aizpurua ha expressat avui davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu les seves sospites que els anomenats bereziak –comandos especials d'ETA– participessin en la desaparició  de l'etarra Eduardo Moreno Bergareche, Pertur, el juliol de 1976 a Sant Joan de Lohitzune, a Euskadi Nord. Gurrutxaga mateix ha explicat a la premsa el contingut de la seva declaració judicial, quan ha sortit de l'Audiència Nacional.

El testimoni de Gurrutxaga obre la ronda de declaracions de cinc antics presos de l'organització armada –entre els quals es troba l'exdirigent Eugenio Etxebeste, Antxon– en la causa en què investiga aquesta desaparició.

El juny passat Andreu va admetre a tràmit una petició presentada pels pares de Pertur, excap de la branca politicomilitar d'ETA que es va manifestar partidari d'apostar per la via política en lloc de l'armada, perquè investigués els fets, ocorreguts en uns dies en què es trobava en companyia dels també etarres Francisco Múgica Garmendia, Pakito; i Miguel Ángel Apalategi Aierbe, Apala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.