Política

ETA anuncia que continuarà els atemptats fins que l'Estat torni a negociar

"La resistència seguirà fins que els drets d'Euskal Herria siguin reconeguts i respectat. S'asseuran de nou. Farem que s'asseguin de nou per reconèixer els drets d'Euskalerria d'una vegada". És l'avís d'ETA en l'últim comunicat, publicat aquest dimecres en l'edició digital del diari Gara. En el text, la banda reivindica deu atemptats recents, inclòs el del cotxe bomba que va esclatar a la Universitat de Navarra la setmana passada.

El mateix comunicat reconeix un cert acorralament mitjançant les il·legalitzacions, detencions i empresonaments recents, però recorda altres presidents espanyols, predecessors de José Luis Rodríguez Zapatero, i que no han aconseguit acabar amb el moviment abertzale.

ETA també recorda que l'organització està a punt de fer 50 anys, prova de la seva capacitat de resistència, segons el punt de vista del comunicat, que reclama tornar a la Declaració de Lizarra com a via per a una solució negociada al conflicte, que hauria de passar per "un marc democràtic basat en l'autodeterminació".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.