Política

Es confirmen les relacions entre ETA i les FARC

Terrorisme

Els documents que les forces de seguretat van confiscar a ETA a França confirmen que van mantenir reunions operatives a Colòmbia amb la guerrilla de les FARC, segons ha informat aquest dijous la Cadena SER. El més important d'aquests documents es que procedeixen d'ETA i no de les FARC. Fins ara només les guerrilles de les FARC havien reconegut aquests contactes i no d'una manera tan detallada com ho fa l'organització terrorista ETA.

Segons aquests informes, ETA reconeix que durant set dies de l'any 2003 dos dels seus membres van intercanviar tècniques i procediments amb els dos màxims dirigents de les FARC en un dels campaments de la guerrilla. En aquestes actes de reunions, ETA reconeix que els contactes van ser oficials i que es van nomenar uns interlocutors oficials, que no apareixen identificats en aquests papers. El que sí que se sap és que per part de les FARC l'interlocutor va ser un membre del secretariat nacional, màxim òrgan de la direcció.

Intercanvis
Les guerrilles de les FARC es van oferir per amagar membres d'ETA durant el temps que fos necessari i a canvi les FARC sol·licitaven a ETA voluntaris experts en medicina que els poguessin ajudar en els campaments de presoners durant més d'un any. També els van demanar armament antiaeri. A més, les FARC van demanar a ETA que realitzés atemptats i segrestos a Europa contra algun dels seus objectius.

Detinguts
Pel que fa als dos suposats etarres detinguts aquest dimecres a França, avui seran traslladats a París per ser interrogats pel jutge. Els dos detinguts, que circulaven amb bicicleta per la localitat de Tarascó, anaven armats amb una pistola i un revòlver, i portaven unes motxilles amb documentació relacionada amb ETA.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va assegurar ahir que els detinguts formaven part "d'un comando" i que estaven preparats per actuar. El ministre també va explicar que eren "dos membres fugits del "comando Urederra", integrat en l'anomenat complex Donosti, organització que la Guàrdia Civil va desarticular el 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.