Política

Balza diu que hi ha cèl·lules d'ETA en actiu i que hi haurà més atemptats

ATEMPTAT

El conseller basc d'Interior, Javier Balza, ha dit aquest divendres, després de l'atemptat d'ahir a la Universitat de Navarra, que "no hi ha dubte" que hi ha una "sèrie de cèl·lules d'ETA en actiu" i ha advertit que, "mentre no s'aconsegueixi posar-les a disposició judicial, hi haurà més atemptats".

En una entrevista a Radio Euskadi, Balza s'ha referit al cotxe bomba que ETA va fer explotar al campus universitari i ha considerat que l'organització terrorista "sap perfectament que, si col·loca 80 quilos d'explosius en un lloc i en un horari de màxima afluència, està generant una situació que s'acosta a l'abisme".

El conseller ha advocat per deixar que la investigació sobre l'atemptat "avanci" per veure si el muntatge de la bomba es va realitzar a la zona de Guipúscoa, on els terroristes van robar el vehicle utilitzat a l'atemptat, o bé si es va fer a Navarra.

Balza ha aclarit que l'Ertzaintza va acordonar el campus universitari de la Universitat del País Basc de Vitòria després que es rebés al telèfon d'emergències 112 un avís de la DYA d'Àlaba en què es comunicava "la col·locació d'un cotxe bomba al campus universitari".

Segons ha assegurat, "no hi havia res que fes pensar" que l'explosió "hagués de ser fora del campus de Vitòria", motiu pel qual es va fer un acordonament i un dispositiu de localització del vehicle en aquest campus, que es va desmuntar quan l'Ertzaintza no va veure res de sospitós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.