Política

Hillary Clinton crida a la unitat del partit demòcrata i dóna el seu ple suport a Barack Obama

Els Clinton van fer el que el partit esperava d'ells, donar el seu suport al candidat demòcrata a la Casa Blanca, Barack Obama. En un exercici de catarsi col·lectiva, Hillary Clinton va deixar clar que ha arribat el moment de girar full i unir-se "com un sol partit i un sol equip". Això és el que estava per veure en la tercera jornada de la Convenció, quan havia de votar-se el nominat del partit. En un gest simbòlic per aplacar els ànims dels hillaristes, es va permetre que aquests poguessin votar per la senadora.

"Ell és el meu candidat i ha de ser el nostre president". Així d'eloqüent va ser la senadora, que va tornar a monopolitzar l'atenció de la Convenció dissenyada per catapultar Obama. El Pepsi Center en ple la va rebre amb una ovació de més de tres minuts. El mar de pancartes blanques amb el seu nom van anar substituint-se per d'altres on es llegia "Unitat". La senadora tancava així les ferides obertes durant les primàries i oferia la imatge d'unitat que necessita el Partit Demòcrata per guanyar les eleccions.

Els delegats rebien les seves paraules amb sentiments enfrontats. "Donaré suport a Obama i el votaré perquè així m'ho ha demanat Hillary", deia Moses Ross, d'Oregon, que com molts altres, lluïa una xapa amb el lema Sóc un delegat de Hillary. També ho és Luis Vera, de Texas. Ell, però, pensa diferent. "Crec que parlava des del cor, però ni així votaré Obama", deia aquest delegat, que s'està pensant votar McCain. "Primer som demòcrates, i qualsevol que digui que votarà McCain perquè Hillary ha perdut és que no és un autèntic demòcrata", replicava Pam Mayo, una delegada de Califòrnia. Clinton també va ser explícita en aquest punt. "De cap manera, ni parlar-ne. No a McCain".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.