Política

Abkhàzia i Ossètia del Sud agraeixen a Daniel Ortega que es pronunciï a favor de reconèixer la seva independència

Món

Les repúbliques d'Ossètia del Sud i Abkhàzia han agraït aquest dijous al president nicaragüenc, Daniel Ortega, que hagi reconegut la seva independència de Geòrgia, exemple que esperen que segueixin altres països americans. Cal recordar, però, que l'anunci d'Ortega no és oficial, ja que encara ha de ser aprovat pel seu Parlament. 

Serguei Xamba, cap de la diplomàcia d'Abkhàzia, ha confirmat que ha enviat "un missatge d'agraïment" a Ortega, al mateix temps que prepara un document en el qual sol·licitaran a Nicaragua l'establiment de relacions diplomàtiques. Així mateix, el representant d'Abkhàzia considera que "hi ha indicis" que altres països, entre els quals Cuba, "reconeixeran la independència "en les properes setmanes".

Per la seva banda, el titular d'Exteriors d'Ossètia del Sud, Murat Dzióiev, ha assegurat que la declaració d'Ortega és "molt important". "Esperem que altres països segueixin el seu exemple. Estem disposats a establir relacions de bona voluntat amb tots els països del món", ha afegit.

Tot i les mostres d'agraïment, els dos funcionaris han reconegut que el reconeixement de la seva independència per part de Nicaragua encara està pendent de la decisió del Parlament d'aquest país centreamericà, ja que de moment només compten amb una declaració verbal del president nicaragüenc.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.