Política

Geòrgia trenca les relacions diplomàtiques amb Rússia

Guerra al Caucas

Geòrgia ha anunciat avui la ruptura de les relacions diplomàtiques amb Rússia, arran del recent conflicte bèl·lic i el reconeixement per Moscou de la independència de les regions separatistes georgianes d'Abjasia i Ossètia del Sud.

El govern de Tblisi ha ordenat al Ministeri d'Exteriors trencar les relacions amb Moscou, conforme la resolució d'ahir del Parlament que considera Abjasia i Ossètia del Sud "territoris ocupats" per Rússia. Segons ha informat el cap de la diplomàcia georgiana, Grigol Vashadze: "S'ha pres la decisió definitiva". "Al Ministeri hem rebut l'ordre i trencarem les relacions amb la Federació de Rússia", ha explicat. Tblisi apartarà demà tots els seus diplomàtics de Moscou. "Aquesta decisió no significa que se suspenen definitivament els contactes entre els ministeris d'Afers exteriors dels dos països. Vol dir que els contactes seran possibles gràcies a tercers", ha matisat el diplomàtic. Així, es podran atendre els interessos d'un milió de georgians que viuen a Rússia.

En conèixer la decisió de Tblisi, el portaveu del Ministeri d'Exteriors, Andréi Nesterenko, ha declarat que Rússia lamenta que Geòrgia vulgui suspendre les relacions diplomàtiques. Nesterenko ha assegurat que Rússia no vol la ruptura i desitja "mantenir contactes per canals diplomàtics". "La possible ruptura de les relacions no és una elecció russa i tota la responsabilitat per això recaurà sobre Geòrgia", ha indicat el diplomàtic rus.

D'altra banda, l'ambaixador de Rússia a Tblisi, Viacheslav Kovalenko, ha anunciat que el personal de la missió diplomàtica està preparat per abandonar el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.