Política

Les tropes russes a Geòrgia començen el replegament

Món

Unitats de l'exèrcit de Rússia que van entrar a la zona de conflicte georgià-sudosseta han començat el replegament cap als seus llocs d'emplaçament habitual, han afirmat fonts del ministeri de Defensa rus.

"Estan retrocedint les unitats del segon rang de tropes, les que hi van anar abans del conflicte", ha dit un alt càrrec d'aquesta cartera a l'agència russa Interfax.

Poc abans, la mateixa agència va comunicar des d'Ossètia del Sud que una columna militar russa que provenia de la frontera administrativa de la regió havia marxat en direcció a la república russa d'Ossètia del Nord.

Segons Interfax, la columna, integrada per més de quaranta vehicles militars, inclosos carros de combat, transports blindats, llançadores múltiples de coets i camions, ha passat sense aturar-se pels afores de Tsjinvali, la capital de la separatista regió georgiana.

Les autoritats de l'autoproclamada república d'Ossètia del Sud han anunciat l'aixecament de l'estat d'excepció decretat el passat dia 8, quan les tropes de Geòrgia van iniciar els bombardejos.

El líder d'Ossètia del Sud, Eduard Kokoiti, ha convocat una assemblea popular a Tsjinvali. "En aquesta assemblea demanaré al poble d'Ossètia del Sud que recolzi la meva petició a Rússia, a la Comunitat d'Estats Independents i a la comunitat internacional de reconeixement de la independència d'Ossètia del Sud", ha avançat el dirigent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.