Política

La CUP sospesa fer el salt al Parlament però evita fixar el 2011 per evitar friccions

Tot obert. A falta d’un mes i mig per a l’assemblea que ha de votar si la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es presenta a les eleccions catalanes, els diferents nuclis locals no acosten posicions. Prova d’això és que de les cinc ponències presentades que s’havien de refondre, només les dues més contràries a fer el salt ho han fet. Es tracta de la de Vilafranca i l’elaborada pels nuclis del Baix Llobregat i d’altres municipis, que aposta per “presentar-se exclusivament a les eleccions municipals”, tot i que matisa que el repte electoral podria “ser abordat des d’una plataforma paral·lela que rebi el suport de les CUP a nivell local”.

Les altres tres ponències, més favorables a sortir de l’àmbit municipal, no s’han refós per matisos. Davant d’aquest escenari, el consell polític de la CUP ha decidit que les ponències es votin per eliminació, descartant les que tenen menys suport.
Fonts de la CUP assenyalen que “veient la distribució de la militància i els resultats de les anteriors assemblees”, ni la de Vilafranca ni la de les assemblees locals del Barcelonès Nord i del Vallès Occidental, que aposta per presentar-se als propers comicis catalans, tenen gaires opcions d’arribar a la tria final. Les mateixes fonts apunten que es podria optar per una sortida salomònica, apostant per la ponència de la CUP de Berga, que parla de “no renunciar a la possibilitat de presentar candidatura al Parlament” i sospesar els pros i els contres, o la de Lleida, Manresa i Sant Celoni, que advoca per “obrir la porta a que la CUP concorri a convocatòries electorals de caràcter supramunicipal”.

Més enllà d’aquest debat, les ponències tenen molts punts de confluència, com ara descartar presentar-se a les eleccions europees. També coincideixen a fer de la CUP el referent de les organitzacions de l’esquerra independentista (EI), en la necessitat de crear una assemblea de regidors dels Països Catalans i de consolidar l’expansió territorial a les Terres de l’Ebre, Illes Balears i País Valencià. descartant Catalunya Nord i Franja de Ponent per manca d’implantació de l’EI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona