Política

Les CUP faran el salt a la política nacional però ajornen la decisió sobtre les eleccions del 2010

La ponència defensada per les CUP de Sant Celoni, Manresa i Lleida s'ha imposat en l'assemblea extraordinària que el moviment de candidatures d'unitat popular ha fet aquest diumenge a Mataró. Ha estat una sessió maratoniana que ha començat poc després de les deu del matí i que ha acabat passades les quatre de la tarda.

D'entre les quatre ponències que es votaven, ha guanyat una que proposa que les CUP facin un salt a la política nacional però que no decideixen, de moment, si es presentaran a les eleccions al Parlament de 2010, com sí que proposava obertament la ponència de la CUP de Badalona.

"Farem el salt nacional, això està clar, aspirem a convertir-nos en un referent polític nacional, més enllà de la política municipal, però és massa aviat per decidir què farem davant les pròximes eleccions al Parlament", ha explicat a l'AVUI.cat Adam Majó, membre del secretariat nacional de les CUP i un dels defensors de la ponència guanyadora.

Segons Majó, si les eleccions es precipiten i són "d'aquí a uns mesos, d'aquí a mig any, segur que les CUP no es presentaran, perquè primer s'han de reforçar". En canvi, si s'esgota la legislatura i els comicis es convoquen a final del 2010, "hi haurà possibilitats" que es decideixin. "No ens podem presentar de qualsevol manera, hem de tenir en compte la nostra pròpia evolució i també la conjuntura", argumenta Majó.

Durant l'assemblea, ha quedat descartada en la primera votació la ponència de Badalona i posteriorment ha caigut la de Vilafranca-Vilanova-Sallent, que volia limitar l'acció de les CUP al camp local i que demanava explícitament la no presentació a les eleccions.

La de Berga, del mateix perfil que la de Sant Celoni però menys concreta, s'ha retirat al principi de l'assemblea, de manera que no s'ha sotmès a votació. El popular músic Francesc Ribera, Titot, ha intervingut en nom de la CUP de Berga per anunciar la retirada del seu text i també s'ha queixat del sistema de votació, que no permetia introduir esmenes, sinó que portava a l'elecció d'una ponència o una altra sense modificacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.