Política

Interior respon a ETA arrestant dos etarres que tenia controlats

El ministeri d'Interior va respondre ahir a la brutal ofensiva etarra del cap de setmana passat -el reestructurat comando Bizkaia va fer esclatar tres cotxes bomba en només 24 hores i va assassinar el brigada Luis Conde, que va ser enterrat ahir a Segòvia- arrestant dos suposats membres de l'aparell militar de l'organització terrorista. ETA va demostrar atemptant a Vitòria, Ondarroa i Santoña que, tot i la pluja de detencions dels seus activistes des que va enterrar la treva, manté un fort poder destructiu. Era un clar desafiament a un govern espanyol, que no es cansa de repetir que només a través de la via policial és possible acabar amb la banda armada.

Les ordres d'Interior eren replicar al missatge de la cúpula etarra amb més arrestos, i com més aviat millor. Per això, ahir a primera hora del matí la gendarmeria francesa, en una operació conjunta amb les forces de seguretat espanyoles, va detenir dos suposats membres d'ETA que ja estaven controlats. No van esperar que els dos individus els conduïssin fins a altres activistes.

Vinculats amb Batasuna i Segi
Els dos detinguts són Unai Fano, assessor de Batasuna vinculat a Ekin, i María Lizarraga, que l'any 2007 va formar part de la candidatura de l'esquerra abertzale al Parlament de Navarra. L'arrest es va produir en un bosc de la localitat de Trelins, prop de Lió, al centre de França. Van ser arrestats quan dormien en una tenda de campanya, i és que són cada vegada més els etarres que passen algunes nits al ras per raons de seguretat.

Fano i Lizarraga conduïen dos cotxes robats, portaven una pistola automàtica i un revòlver i disposaven de documentació falsa. Segons va informar el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, no hi ha "cap evidència" que relacioni els dos arrestats amb l'ofensiva etarra del cap de setmana passat, tot i que la investigació es manté oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona