Política

Obama, candidat per aclamació

El senador d'Illinois, Barack Obama, ha estat designat oficialment i per aclamació candidat del partit demòcrata a la Casa Blanca. Amb nomes 47 anys, Obama es converteix en el primer afroamericà que aspirà a la presidència dels Estats Units.

Obama ha aparegut a la Convenció de Denver per sorpresa i per donar suport al seu vicepresident, Joe Biden. "Recuperarem el país", ha dit Obama en un discurs improvisat, ja que el ja candidat oficial demòcrata no se l'esperava fins aquest divendres a la matinada (hora catalana).

Obama ha aprofitat el seu discurs per reconèixer la figura de Bill Clinton, que una estona abans li havia donat el seu suport públicament, un gest que deixa enrere els enfrontaments que tots dos van tenir durant les primàries.

"Bill Clinton és un exemple de president que té la gent com a primera prioritat", ha dit Obama, mentre senyalava el lloc de l'auditori ocupat pels Clinton.

Els Clinton, per la seva banda, han fet el que el partit esperava d'ells: donar el seu suport a Obama. En un exercici de catarsi col·lectiva, Hillary Clinton ha deixat clar que havia arribat el moment de girar full i unir-se "com un sol partit i un sol equip".

El gest de Hillary
En un gest simbòlic per aplacar els ànims dels hillaristes, s'ha permès que els delegats de la Convenció puguessin votar per la senadora, tot i que ella va deixar clar que el seu vot era per a Obama.

El senador d'Illinois ha sigut proclamat per aclamació a petició de la mateixa Hillary. En el seu torn de votació, i un cop Illinois i Califòrnia el declinaven per no violentar cap delegat, Hillary ha demanat la interrupció de les votacions i que es proclamés ja el candidat Obama. En aquell moment, el senador d'Illinois comptava amb 1.549 vots contra els 341 de Hillary. Per aconseguir la nominació, necessitava 2.210 vots. A la convenció hi havia uns 4.400 delegats.

Ha sigut un moment especialment emotiu. Molts dels delegats i assistents a la convenció no han pogut contenir les llàgrimes mentre aclamaven Obama i elogiaven el gest de la senadora per Nova York.

Paraules de Bill Clinton
"Barack Obama está preparat per liderar Estats Units i restaurar el seu lideratge en el món. Barack Obama està llest per ser president dels Estats Units, ha dit  l'expresident Bill Clinton durant la seva intervenció a Denver, on ha demanat a tots els demòcrates que votin per Obama en les eleccions de novembre.

Clinton ha assegurat que Obama pot guanyar les pròximes eleccions, com ell va fer al 1992. "Els republicans em deien que era molt jove i molt inexpert per ser el comandant en cap. Os sona familiar? No els va funcionar el 1992 i tampoc els funcionarà ara, perquè Barack Obama està al costat correcte de la història".

"Obama ens conduirà lluny de la divisió i la por dels últims vuit anys i ens tornarà la unitat i l'esperança perduda", ha afegit.

La Convenció demòcrata acaba aquest divendres amb un acte multitudinari a l'Estadi Invesco,  de Denver, amb capacitat per unes 75.000 persones, i amb el discurs final de Barack Obama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.