Política

Els ajuntaments demanen endeutar-se més per fer front a la crisi econòmica

La Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, reivindiquen que els ajuntaments catalans puguin endeutar-se per afrontar la crisi econòmica mentre no s'acordi el nou model de finançament autonòmic.Les executives de les dues entitats municipals de Catalunya volen deixar clar que els ajuntaments "també necessiten més recursos per donar serveis als ciutadans", segons que ha explicat a EFE el president de la FMC i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

Per Bustos, "els ajuntaments que tenen capacitat econòmica i patrimoni necessiten poder endeutar-se més per donar resposta a la nova conjuntura econòmica i cobrir els serveis que els ciutadans demanden". Entre altres mesures Bustos proposa suprimir l'IVA de les obres públiques.

El president de l'ACM i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, també creu que aquesta opció és una bona mesura mentre no s'acordi el nou model de finançament autonòmic i local. "L'Estat hauria d'estudiar una moratòria en l'aplicació de la llei general d'estabilitat pressupostària per permetre que les administracions que tinguin prou capacitat financera puguin augmentar l'endeutament en un nombre limitat d'exercicis", ha destacat Esteve a la mateixa agència de notícies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.