Política

El president Montilla diu que fa falta millorar el finançament per impulsar la sanitat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que Catalunya necessita un sistema de finançament millor perquè es pugui seguir avançant en aspectes com la millora del sistema sanitari català. Montilla ha fet aquestes declaracions durant la inauguració a Tortosa de la primera Unitat de Radioteràpia de les Terres de l'Ebre per al tractament de malalts de càncer, un nou equipament sanitari que el president ha volgut posar com exemple dels avenços en la millora de l'atenció sociosanitària a Catalunya. "La prova és que els ciutadans es mostren raonablement satisfets de la qualitat del nostre sistema sanitari, encara que vulguin que sigui millor", ha dit.

Montilla ha afegit que el govern català és plenament conscient que fa falta millorar "moltes coses" i que "cada vegada són més els reptes als quals fer front i els pacients a atendre". En aquest punt, el president de la Generalitat ha apuntat que la millora de la qualitat de vida tenen un preu i que per això "necessitem una millora del finançament, per complir aquestes expectatives previstes".Montilla ha garantit que el govern català treballa per aconseguir aquest objectiu. "I més que hi treballarem", ha puntualitzat.

Un equipament de sis milions d'Euros

El president de la Generalitat ha inaugurat la nova Unitat de Radioteràpia de les Terres de l'Ebre, la primera en aquestes comarques i que s'ha construït a l'Hospital de la Santa Creu de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús, a Tortosa. El departament de Salut del govern català ha invertit sis milions d'euros en aquest nou equipament sanitari, que encara que s'ha inaugurat avui de forma oficial, va començar a funcionar a finals del mes de juliol passat. La Unitat de Radioteràpia compta amb un accelerador lineal d'última generació i un aparell d'ortovoltatge per al tractament de tumors superficials a la pell.

Amb la posada en marxa d'aquesta unitat s'evitaran 12.0000 desplaçaments anuals de pacients de les comarques de les Terres de l'Ebre que fins ara havien d'anar a Reus o Barcelona per rebre tractament. Segons els càlculs del departament de Salut, la demanda anual de radioteràpia corresponent a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre l'any 2007 era de 1.340 pacients. D'aquests, entre un 20 i un 25 per cent eren de les comarques de l'Ebre.

La nova Unitat de Radioteràpia de l'Hospital de la Santa Creu és la primera clínica satèl·lit d'Europa, ja que aquesta nova unitat té un equip de professionals que treballen en tot moment coordinats amb els professionals de l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, que és el centre de referència.

A l'acte d'inauguració d'aquest nou equipament sanitari també ha estat present la consellera de Salut, Marina Geli, qui ha mostrat el compromís del govern català de seguir invertint en les millores sanitàries en les Terres de l'Ebre."Això ho lligarem amb la investigació i la docència i farem des del departament de Salut que les Terres de l'Ebre tinguin vida pròpia" en aquest camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats UNITS

Trump, evacuat d’un míting amb sang a la cara després del so d’uns trets

BARCELONA
ESTATS UNITS

Biden lluita en campanya per contrarestar la caiguda de suports

BARCELONA
política

L’ANC trasllada al carrer el seu rebuig als embats judicials

barcelona
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus a la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona
GUERRA A GAZA

Noranta morts per un atac israelià a una zona de refugiats a la Franja

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA