Política

Guillot voldria més complicitat amb Andalusia a l'hora de millorar el finançament

Aplicació de l'Estatut

"Crec que convé a Catalunya trobar postures comunes amb el govern andalús", considera Guillot en el seu blog personal a Internet. Segons Guillot, aquest és un dels quatre pilars que han de configurar l'estratègia de ICV a "la batalla del finançament", una negociació que admet "serà difícil i complexa".

El secretari general aposta també pel "manteniment de la unitat dels partits polítics catalans liderats pel govern de la Generalitat" i, també, per "convocar a la societat civil per fer, del nou finançament, una causa comuna de país". Assegura que ICV manté un model de finançament "just, transparent i solidari" i reclama diàleg, però "des d'una actitud de fermesa. deixant clar que per primer cop en 28 anys hi ha un govern a Catalunya que no acceptarà un mal acord".

Tot i els bons propòsits, l'ecosocialista reconeix que, amb l'incompliment del termini marcat per l'Estatut per arribar a un acord, la negociació "no va bé".

"Hores d’ara, l’únic acord concret que hi ha és el compromís de la vicepresidenta del govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, de que en un termini de tres mesos hi haurà acord, i de que aquest respectarà els criteris que marca l’Estatut", argumenta finalment Guillot que defèn així l'acord entre la vicepresidenta del govern espanyol i el president d'ICV, Joan Saura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.