Política

Rússia té un míssil capaç de travessar l'escut d'EUA

Enmig de la recargolada escalada de tensió que viuen aquest estiu Rússia i Occident arran del conflicte del Caucas, el Kremlin opta per anar per feina i no es limita a apujar el to de les declaracions. Al contrari. Ahir a la tarda, el ministeri de Defensa rus confirmava l’èxit de les proves amb un míssil balístic intercontinental “capaç de superar les tecnologies de defensa” enemigues, que es coneixen com l’escut antimíssils. L’anunci de Moscou té lloc després que els governs de Washington i Varsòvia firmessin la setmana passada un acord per desplegar un sistema de defensa antimíssils nord-americà en territori polonès, una iniciativa que va ser molt criticada per Rússia.

El míssil Tópol va ser llançat des de la base espacial de Plesetsk, situada al nord-oest de Rússia, i vint-i-cinc minuts més tard impactava en el blanc previst, que era en un polígon militar de la península de Kamtxatka, a l’extrem oriental del país, a una distància d’uns 6.000 quilòmetres.

El Tópol, d’ogives divisibles amb múltiples càrregues nuclears, és un arma de nova generació que, segons els russos, pot penetrar qualsevol escut nuclear. Té un recorregut d’uns 10.000 quilòmetres i pot portar 550 quilotones de matèria nuclear.
Precisament, en la primera desfilada per la victòria contra l’Alemanya nazi, presidida pel president rus, Dmitri Medviédiev, que va ser la primera també amb exhibició d’armament, el Tópol va ser un dels míssils estrella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona