Política

Royal i Aubry s'enfrontaran en una segona volta per la direcció del Partit Socialista

França

L'excandidata a l'Elisi Ségolène Royal i l'exministra Martine Aubry s'enfrontaran avui divendres en una segona volta per decidir qui prendrà el relleu de François Hollande i es convertirà en la primera secretària del Partit Socialista francès, segons dades provisionals de la primera ronda en la qual quedaria exclòs el tercer candidat, l'eurodiputat Benoît Hamon.

Les primeres estimacions obtingudes pels equips dels candidats atorguen un clar avantatge a Royal, que, amb el 43% dels vots a favor, es col·locaria per davant d'Aubry, que té el 35% de suport.

Per la seva banda, Hamon hauria aconseguit el 23%. El número dos del PS, François Rebsamen, va indicar des de la seu socialista que Royal oferirà un discurs demà a la regió de Poitiers.

Segons han informat mitjans locals recollits, la participació en aquesta primera ronda ha estat inferior al 60%, tot i la transcendència dels comicis, ja que en aquesta ocasió el vencedor serà probablement també candidat del PS al comicis presidencials del 2012.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.