Política

Blindar el president

Relleu a la Casa Blanca

Barack Obama ha passat a la història com el primer president negre dels Estats Units i el color de la seva pell l’ha convertit en un objectiu preferent, fet que suposa un repte per als responsables de la seva seguretat.

Obama ha estat posat des del maig del 2007 sota protecció del Servei Secret, el cos encarregat de la seguretat dels presidents i candidats a la presidència. La seva vida està especialment amenaçada. Dimecres passat dos joves neonazis van ser acusats a Tennessee per haver-lo amenaçat de mort. Els nois preveien matar 102 negres i tenien com a objectiu últim intentar “assassinar” el líder demòcrata.

La família d’Obama i la del vicepresident electe, Joe Biden, estan protegits les 24 hores del dia per equips d’elit formats per agents armats del Servei Secret. Una prova de la importància que es dóna a les amenaces contra Obama és el fet que el podi des d’on va pronunciar el seu discurs de victòria dimarts a la nit a Chicago estava envoltat d’un mur de plexiglàs transparent a prova de bales.

El color de la pell del nou president només és, però, una preocupació suplementària en un país que té 200 milions d’armes de foc, responsables de 30.000 morts anuals, i on quatre presidents al llarg de la història han estat assassinats. Tot i això, “les circumstàncies seran úniques i seran un desafiament” per als responsables de la seguretat d’Obama, opina Fred Burton, del centre d’anàlisi Stratfor, especialitzat en la lluita antiterrorista i la informació geopolítica, que considera la tasca “extremadament difícil”.

Raça blanca
Entre els grups considerats perillosos hi ha els partidaris de la supremacia de la raça blanca, que podrien aprofitar el període de transició abans que Obama assumeixi el càrrec de president el 20 de gener i gaudeixi d’un nivell de protecció encara més alt. Burton creu que hi ha agents dels serveis d’intel·ligència infiltrats en aquests grups, els simpatitzants dels quals han estat implicats en els assassinats de líders dels drets civils com Martin Luther King i Malcolm X i la militant de la causa negra Medgar Evers, assassinada l’any 1963 per un militant del Ku Klux Klan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona