Política

El president electe dels EUA ultima la seva administració

Estats Units

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha començat a treballar en el seu futur govern. De fet, ho va començar a fer setmanes abans de la jornada electoral i ja ha escollit part de l’equip de la nova administració. De moment no ha transcendit cap nom oficialment, però entre els mitjans de comunicació nord-americans sona molt el legislador de la Cambra de Representants Rahm Emanuel com a cap de gabinet de la Casa Blanca.

Segons la premsa dels EUA, el gruix de l’administració Obama estarà format per membres del seu equip de campanya, exmembres del govern de Bill Clinton i, molt probablement, algun republicà per demostrar que el seu discurs bipartidista no és només un posat.

Entre els noms que més sonen hi ha el de Jim Steinberg com a conseller de Seguretat Nacional (va ser número dos d’aquesta cartera sota el mandat de Clinton), mentre que el senador republicà Chuck Hagel i Robert Gates són candidats a secretari de Defensa –Gates ja és l’actual cap del Pentàgon–. Per al càrrec de secretari de Justícia destaquen els noms de Tim Kaine, governador de Virgínia, i la governadora d’Arizona, Janet Napolitano.

La política internacional serà una de les prioritats del nou govern demòcrata. Per a la cartera de secretari d’Estat, Obama estaria pensant en pesos pesants del Partit Demòcrata com el senador de Massachusetts i excandidat a la Casa Blanca John Kerry i el governador de Nou Mèxic, l’hispà Bill Richardson.

Un dels llocs claus per fer front a la crisi és la secretaria del Tresor, càrrec que podria recaure en dues persones que ja van ocupar aquest càrrec durant el mandat de Clinton: Larry Summers i Robert Rubin. Els analistes creuen que Obama podria anunciar en els propers dies el nom del secretari del Tresor per mostrar determinació en l’economia, la qüestió que més preocupa els nord-americans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.