Política

Sarkozy insinua que Zapatero tindrà la plaça que anhela a la cimera de Washington

Continua el vodevil de les negociacions del gabinet de José Luis Rodríguez Zapatero per aconseguir asseure's a la cimera de Washington que pretén refundar el capitalisme. L'estira-i-arronsa està donant un gran protagonisme al president de torn de la Unió Europea (UE), el francès Nicolas Sarkozy, suposat aliat del govern espanyol i amb suposada influència davant de George W. Bush, amfitrió de la trobada, que se celebra dissabte de la setmana que ve.

En un discurs amb motiu del 50è aniversari de la Comissió Europea, Sarkozy ha subratllat la necessitat que Europa tingui una posició comuna en la trobada del G-20, que ajuntarà el G-8 i els països d'economia emergent, i entén que per això cal que la UE estigui prou representada. "Qui pot creure que en una Europa de 27 podríem estar representats simplement perquè quatre de nosaltres, o algun més, i d'això ja en parlarem, hàgim estat convidats a la cimera?", ha preguntat.

Les paraules del president francès, que no ha concretat més, donarien una plaça a l'Estat espanyol, però també a altres països europeus que han fet la mateixa reclamació, com ara Polònia i Holanda.

Mentrestant, fonts del govern espanyol donen per fet que Zapatero podrà anar a Washington la setmana que ve, tot i que entenen que l'anunci podria fer-se d'aquí a uns dies, malgrat que aquest divendres el president espanyol és a Brussel·les, en la reunió preparatòria dels europeus per a la cimera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.