Política

La revolució en paraules de Sarkozy

Una crida a la revolució amb paraules de Nicolas Sarkozy. És el resultat aconseguit pel col·lectiu francès Systaime, en un vídeomuntatge que utilitza fragments de frases pronunciades pel president de torn de la Unió Europea per fer un manifest contra el capitalisme amb música i humor. El trucatge de la veu és de Polémix et la Voix Off, i la música del DJ Flashball.

Partint d'un fotomuntatge que incrusta els trets facials de Sarkozy en un dels retrats més cèlebres del Che Guevara, el vídeo mostra imatges del president francès alternant-les amb d'altres de més festives, com un primer pla d'uns pits voluminosos o una colla de noies ballant. Mentrestant, la veu en off, muntada amb paraules de Sarkozy reordenades seguint les exigències del guió, va repassant els mals del capitalisme. "Senyores i senyors, la llei de la jungla és la fi del món, visca la revolució", comença el discurs.

Entre d'altres frases lapidàries, els autors del vídeo fan que Sarkozy assumeixi plenament el paper de refundador del capitalisme que s'està atorgant com a un dels principals impulsors de la cimera del G-20 a Washington. "Vull dir als francesos que el capitalisme ha traït els consumidors, el capitalisme fa pujar l'atur cada dia", adverteix el fals Sarko.

En d'altres moments del muntatge, anuncia que el capitalisme –terme que es repeteix amb insistència– "és una irresponsabilitat generalitzada". "El capitalisme no és la veritat, és la bogeria, una bogeria catastròfica", sentencia la veu del vídeo, robada a Sarkozy.

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona