Política

Losantos haurà d'indemnitzar ERC amb 60.000 euros

Política

Federico Jiménez Losantos haurà d'indemnitzar ERC amb 60.000 euros per un article d'opinió. Una jutge de Barcelona l'ha condemnat per intromissió en el legítim dret a l'honor.

ERC va interposar una demanda per un article injuriós publicat al diari El mundo, el 4 d'octubre del 2007. En una sentència, el jutjat de primera instància número 37 de Barcelona estima la demanda presentada per ERC i condemna al locutor de la COPE per "intromissió il·legítima en l'honor" de la formació política, els seus dirigents, militants i simpatitzants.

En l'article d'opinió, el locutor de la COPE insinuava que la Policia havia d'entrar a les seus d'ERC "per confiscar les armes i la munició que hi pogués haver allà" i que s'utilitzaven per "eventualment, matar els seus adversaris polítics". També acusava els militants d'Esquerra d"aprenents d'assassins".

Losantos va escriure l'article després que dos militants de les JERC portessin a casa del portaveu de Ciutadans, Albert Rivera, una pancarta en què apareixia la seva cara amb un bala incrustada al front. La Policia els va detenir i ERC els va expulsar.

Segons l'opinió del jutge, el contingut d'aquell article "excedeix a totes llums de la crítica política i no pot ser enquadrat en recursos retòrics com la hipèrbole o la ironia", perquè una cosa és exagerar una circumstància "i una altra molt diferent és escriure que els actors són terroristes i en les seves seus hi ha armes". El jutjat obliga també a publicar la sentència al diari El mundo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona