Política

Solbes creu que ara mateix "no té gaire interès" parlar de les xifres del finançament

El vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, ha assegurat aquest dilluns que, mentre no hi hagi un debat i no es decideixin criteris i elements concrets del nou sistema de finançament, "parlar d'una xifra o una altra no té gaire interès".

Ho ha explicat en una conferència organitzada pel Foro Nueva Economía, en ser interrogat sobre les xifres previstes per a Catalunya en el nou sistema, de les quals no ha volgut parlar perquè considera que cal plantejar un "paquet", en referència al conjunt del nou model, amb efectes a totes les comunitats.

El ministre ha reconegut que, al final de la negociació, caldrà discutir les xifres, però considera que no s'ha de fer ara.

Solbes afirma que desitja que l'acord sigui possible, després que la Generalitat fes públiques les xifres que correspondrien a Catalunya.

Rodríguez Zapatero va treure validesa a aquests números, però el conseller d'Economia, Antoni Castells, va assegurar aquest diumenge que les dades, fetes públiques pel conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, eren certes i que les hi havia donat personalment el ministeri d'Economia.

Segons aquestes xifres, el govern espanyol ha ofert a la Generalitat un sistema que reportaria 1.200 milions d'euros addicionals el primer any i, amb un increment progressiu, 2.000 milions el tercer any, molt lluny dels 3.500 de mínims que reclama Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.