Política

Una ecologista empastifa de verd el ministre d'Empresa britànic

Una ecologista ha protestat per la política de medi ambient del govern britànic llançant un got d'una crema verda a la cara del ministre d'Empresa, Peter Mandelson, just abans que participés en una jornada sobre les possibilitats de negoci en una economia verda, aquest divendres a Londres.

Leila Deen, en representació de l'organització Plane Stupid, que s'oposa a la construcció d'una tercera pista a l'aeroport de Heathrow, ha acaparat l'interès mediàtic en assaltar així el ministro, que ha corregut a refugiar-se dins de l'edifici i ha reaparegut després amb la cara neta i sense l'abric tacat.

Mandelson participava juntament amb el ministre d'Energia, Ed Miliband, i amb empresaris en una reunió inaugurada pel primer ministre, Gordon Brown, amb l'objectiu d'examinar les possibilitats de negoci i creació d'ocupació que ofereix una economia verda.

El govern britànic assegura que defensa un "acord verd global" per promoure el sector del medi ambient i contribuir a sortir de la crisi econòmica, i manté que s'ha imposat l'objectiu de reduir les emissions nacionals en un 80% per a l'any 2050.

L'activista, però, ha assenyalat la contradicció entre el suposat compromís del govern amb la protecció del medi ambient i la construcció de la tercera pista de Heathrow, a la qual s'oposen els veïns de la zona, molts municipis i el mateix alcalde de Londres, el conservador Boris Johnson.

Leila Deen, de 29 anys, ha dit a la premsa que el líquid que ha llançat a Mandelson era "crema anglesa (pastissera) tenyida de verd", i que li ha llançat a aquest ministre per la seva implicació en l'aprovació d'aquesta tercera pista.

Per la seva banda, Mandelson ha qualificat l'incident de protesta "adolescent", i ha celebrat que l'arma fos crema i no pintura o "alguna cosa pitjor".

Plane Stupid (Avió o Pla Estúpid, segons el joc de paraules que dóna nom a l'entitat) ja ha escenificat diverses protestes contra la construcció de la tercera pista a l'aeroport londinenc, como ara escalar la teulada del Parlament i bloquejar una pista de l'aeroport d'Stansted (a l'est de Londres).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.