Política

CiU demana que el govern expliqui al Parlament què farà en el cas de Swiss Air

El govern de la Generalitat ja té una demanda oficial d'explicacions per l'afer de Swiss Air. El diputat de CiU Carles Puigdemont ha presentat aquest dimarts a la cambra dues preguntes parlamentàries adreçades per escrit al govern.

Concretament, el diputat pregunta "quines mesures ha pres la Generalitat per tal de garantir que Swiss Air tornarà a usar la llengua catalana en els seus vols" i "quines gestions s'han fet perquè la companyia respecti la llengua catalana".

De moment, segons ha sabut l'AVUI.cat, el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha escrit a la companyia per recordar als seus responsables les normes lingüístiques que regeixen a Catalunya i per instar-los a tornar a utilitzar el català en els missatges de cortesia que s'emetien en els vols de Zuric a Barcelona, com es feia fins fa unes setmanes. 

Les queixes d'un afiliat d'UPyD i de "molts ciutadans espanyols", segons ha explicat el portaveu de Swiss Air, Jean-Claude Donzel, a l'AVUI.cat, han estat el que han motivat el canvi de costums: ara, en lloc del missatge en català, se n'emet un en castellà, tot i que en alguns vols no n'hi ha ni en castellà ni en català, i només es mantenen les versions en alemany i anglès.

La companyia manté que no pot utilitzar tants idiomes en un únic vol i que, ara per ara, ha optat pel castellà perquè és la llengua oficial de tot l'Estat espanyol. Tanmateix, la companyia també ha rebut diverses cartes de catalans establerts a Suïssa reclamant la reintroducció del català en els vols a Barcelona, i el mateix portaveu assegura que les "tindran en compte", però matisa que els cal temps per estudiar el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.