Política

L'alcalde de Boadilla dimiteix com a primer edil però no com a regidor

L'alcalde de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, ha dimitit avui del seu càrrec de primer edil de la població madrilenya però no com a regidor, segons ha anunciat avui durant la celebració del ple Extraordinari i Urgent convocat per a aquest fi.

González Panero ha presentat la seva dimissió després que ho fes la 'número 2' de les llistes del PP de Boadilla del Monte, María Jesús Díaz, poc abans de les 14h d'avui. Les dues dimissions es produeixen en el marc de l'operació Gürtel de corrupció urbanística en diversos municipis del nord de la Comunitat de Madrid que investiga el jutge Baltasar Garzón.

La dimissió de Díaz era un requisit indispensable perquè se celebrés aquest ple i perquè l'alcalde renunciés al seu càrrec, tal com ahir es va acordar amb el secretari general del PP de Madrid, Francisco Granados, a la reunió que va mantenir tot l'equip de govern a la seu de Gènova.

Minuts després de celebrar-se el ple, el ja exalcalde ha ofert una roda de premsa en què no ha admès preguntes i en què ha assegurat que és una "víctima" de tota la situació, i que el que ha rebut ha estat "un linxament absolut per part d'un mitjà de comunicació que s'ha fet eco d'un dossier anònim".

En aquest sentit, ha apuntat que l'Ajuntament de Boadilla ha fet fins ara una "actuació impecable" i que espera que al nou alcalde se li permeti governar com se li ha permès a ell. "No vull causar cap perjudici a Boadilla", ha postil·lat amb tarannà seriós, al costat dels seus 14 regidors.

Precisament, aquest suport és el que va portar González Panero a dir que tot i que és un dia "trist" per tot el que comporta la seva dimissió, també és "molt alegre" perquè té "el suport de càrrecs de confiança i regidors i també de veïns" que han anat a casa seva a manifestar-los aquest suport.

Respecte a la seva imputació en el cas per delictes de blanqueig de capitals, defraudació fiscal, suborn i tràfic d'influències, s'ha limitat a dir que és una "simple imputació" que va en el seu "dret de poder declarar". Per aquesta raó, ha sentenciat que espera aclarir "com més aviat millor" les acusacions que se li puguin fer, i ha reiterat que ha presentat la dimissió per evitar problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.