Política

Garzón envia a la presó tres dels imputats en la trama de corrupció que esquitxa el PP

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Baltasar Garzón, ha ordenat aquest dijous a la matinada presó incondicional per a Francisco Correa, presumpte líder de la trama de corrupció i tràfic d'influències descoberta en l'operació Gürtel, i per a dos dels seus col·laboradors, el seu cosí Antoine Sánchez i l'empresari de Pontevedra i exsecretari d'organització del PP a Galícia, Pablo Crespo, que va deixar el càrrec el 1999 i que actualment ja no és ni militant del partit, com van remarcar els responsables de la formació la setmana passada, en el moment de les detencions.

El magistrat ha adoptat aquesta decisió a petició de les dues fiscals anticorrupció, Miriam Sánchez i Concha Sabadell, després d'haver prorrogat aquest dilluns la detenció dels implicats, que va tenir lloc divendres, per practicar més diligències.

Garzón acusa els tres empresonats de blanqueig de capitals, tràfic d'influències, defraudació i suborn, els mateixos càrrecs que atribueix als altres 34 imputats que figuren, de moment, en aquesta causa. No obstant això, la Fiscalia Anticorrupció no descarta que el nombre d'imputats en aquesta causa, que ja s'eleva a 37, s'ampliï "almenys en dues o tres persones" més, segons han informat fonts fiscals.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.