Política

Dimiteix el conseller d'Esports d'Esperanza Aguirre per haver contractat empreses investigades per Garzón

La presidenta de la Comunitat i del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat aquest dilluns a la tarda la dimissió del seu conseller d'Esports, Alberto López-Viejo, i la del director general del Mercado Puerta de Toledo i exalcalde de Majadahonda, Guillermo Ortega.

La cartera d'Esports passarà ara a formar part de la Conselleria de Cultura i Turisme, encapçalada per Santiago Fisas. Aguirre ha subratllat que López-Viejo no ha fet res "ni il·legal, ni irregular", sinó que ha simplement havia contractat les empreses que investiga el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, firmes relacionades amb Francisco Correa.

"Només ha organitzat materialment els actes de la Comunitat", ha destacat la presidenta madrilenya, que ha insistit que el fins ara conseller "ha dimitit però no està implicat en la trama". Segons la seva versió, "deixa el càrrec per no ser confós amb la trama".

"Els madrilenys poden estar tranquils perquè, per descomptat, la transparència i la responsabilitat mentre jo sigui presidenta seran els signes d'identitat d'aquest govern i no permetrem que ningú embruti aquesta transparència i responsabilitat", ha afegit.

En aquest sentit, Aguirre ha assegurat "tota l'actuació" de la Comunitat de Madrid en matèria de contractes "és legal" i com indiquen "els informes d'intervenció", però "aquestes contractacions s'han fet per la confiança dipositada [per López-Viejo] en els seus tècnics". "Per això li agraeixo que hagi tingut la responsabilitat de deixar el seu càrrec de conseller", ha dit Aguirre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem reconeix immunitat a Trump per a “actes oficials” mentre era president

barcelona
unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient

barcelona
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les avisa a Meta que no pot cobrar per evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona