Política

De Cospedal defensa la trajectòria del PP i lloa els dirigents que han dimitit

Crisi al PP

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, considera que les quatre dimissions que s'han produït fins ara per la presumpta trama de corrupció que investiga el jutge Baltasar Garzón evidencien una actitud que "honora el PP i les persones que no volen perjudicar" el partit. I dit això, ha recalcat que no consentirà que s'"enteli" la trajectòria "irreprotxable" de la seva formació.

De Cospedal ha fet aquestes declaracions després d'assistir a la conferència que ha pronunciat al Fòrum Europa el president del PP basc i candidat a les eleccions, Antonio Basagoiti, a la qual també han acudit la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre; el vicealcalde de la capital, Manuel Cobo, i el president fundador, Manuel Fraga, entre d'altres.

Després de ser preguntada sobre per què s'està defensant que càrrecs del PP dimiteixin per la seva relació amb els detinguts en l'operació contra la corrupció i, tot i això, s'insisteix públicament que són innocents, la secretària general ha replicat: "Què dirien vostès si no dimitissin? Perquè, esclar, això de criticar el PP perquè una persona dimiteix i també perquè una persona no dimiteix no deixa de tenir gràcia".

En aquest sentit, ha assegurat que aquestes dimissions s'han produït perquè hi ha persones que "han volgut mantenir allunyat el seu nom del nom del PP per mantenir l'honorabilitat i la respectabilitat del partit". Segons la seva opinió, es tracta d'"una posició que en aquest cas honora el PP i les persones que no volen perjudicar el partit".

De Cospedal, que ha confirmat que l'alcalde de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, ja ha presentat la seva dimissió, ha avisat que el PP no "consentirà" que hi hagi persones que "entelin la trajectòria irreprotxable" del partit, siguin persones "responsables o no" i "tinguin o no alguna cosa a veure amb el PP". "Com es pot imaginar, no ho permetrem perquè el PP és molt més que això", ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.