Política

El PP veu finalitats partidistes en els casos de corrupció que investiga fiscalia

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, creu que la fiscalia de l'Estat podria actuar amb finalitats partidistes en el suposat cas d'espionatge del PP madrileny, els possibles casos de corrupció municipal i la destitució del número u de les llistes populars per Ourense per als pròxims comicis gallecs perquè no estava la corrent amb Hisenda.

Segons ha dit, "si hi ha responsabilitats penals, les ha de complir tothom". Tot i això, ha matisat que sorprèn "molt que això estigui succeint en moments preelectorals".

Concretament, a l'espai L'entrevista de Catalunya Informació, Sánchez-Camacho ha deixat clar que aquesta utilització arriba en temps preelectorals al País Basc i, sobretot, a Galícia on socialistes i populars estan frec a frec, sense voler respondre directament a la pregunta de si el govern socialista era qui movia els fils que denunciava.

Per la seva part, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha considerat escandalós que s'hagin filtrat dades sobre el cas que investiga el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que divendres va ordenar la detenció de cinc persones, dues d'elles exalts càrrecs dels populars, per corrupció i estafa.

En una compareixença convocada d'urgència aquest diumenge al migdia, De Cospedal ha acusat el PSOE d'orquestrar una campanya de persecució sistemàtica contra els populars utilitzant de manera partidista els serveis del ministeri de l'Interior i de la fiscalia de l'Estat.

María Dolores de Cospedal ha negat qualsevol responsabilitat el seu partit en els casos de corrupció que investiga el jutge Baltasar Garzón. I ha afegit que en el cas "hipotètic" que es demostrés alguna vinculació, el seu partit actuaria amb total contundència.

Sánchez-Camacho demana a CiU que faci oposició
A més, Alicia Sánchez-Camacho ha lamentat que CiU no faci l'oposició que toca. La dirigent popular acusa Convergència i Unió de no portar el lideratge de l'oposició, de només preocupar-se pel "poder" i "arribar a la Generalitat" i no per com sortir de la crisi econòmica.

La popular ha dit que vol estar al cap de l'oposició i considera que ja hi ha estat presentant les 100 mesures contra la crisi. Mentre els populars les elaboraven, ha assegurat que CiU "es preocupava per quins eren els seus candidats i de si eren més sobiranistes que ERC o no".

En aquest sentit, la líder dels populars catalans ha explicat que ha demanat una reunió amb el president català, José Montilla, i amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, per explicar-los la seva nova campanya amb cent propostes contra la crisi.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.