Política

El PP dóna de termini a Garzón fins a aquest dimarts perquè s'inhibeixi abans de presentar una querella

El Partit Popular ha decidit donar-se de termini fins avui per veure si el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón s'inhibeix a la instrucció de la causa sobre la suposada trama de corrupció vinculada al PP, segons han informat fonts pròximes al responsable de Justícia del PP, Federico Trillo.

Si no s'inhibeix el magistrat, que ahir no s'havia incorporat a la seva feina després que divendres passat va patir una crisi d'ansietat, el primer partit de l'oposició presentarà una querella per prevaricació per entendre que, si hi ha aforats, la competència correspon als tribunals superiors.

El Partit Popular, que està treballant en aquesta querella, considera que ahir va acabar l'ultimàtum que va llançar a Garzón divendres i que el termini per presentar aquesta querella comença realment avui, han assenyalat les mateixes fonts.

En aquest sentit, la portaveu del PP al Congrés de Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avançat aquest dimarts que "en qualsevol moment" el seu partit presentarà una querella per prevaricació contra el jutge de l'Audiència Nacional.

"Termini normal i raonable"
En declaracions a Telemadrid, Santamaría ha afirmat que el seu partit presentarà "aviat" aquesta querella després de donar "un termini normal i raonable" a Garzón perquè abandoni la causa a favor d'altres tribunals per entendre que aquesta conducta "no és raonable i podria ser constitutiva d'un delicte".

"L'estem preparant i la formularem, si no pren la resolució, en qualsevol moment", ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.