Política

PSC i ICV fan costat a Saura i ERC eludeix recolzar-lo

Crisi a interior

PSC i ICV van fer pinya amb el conseller d’Interior mentre que ERC va evitar recolzar-lo explícitament, evidenciant serrells de la tensió que Esquerra i Iniciativa han protagonitzat en els darrers dies. Els ecosocialistes, després de la primera intervenció dels republicans, van enviar el missatge que potser cal fomentar el debat sobre Bolonya i tancar compromisos pressupostaris per normalitzar la situació. És a dir, van situar la pilota d’aquesta crisi també a la teulada del conseller Huguet.

Socialistes i ecosocialistes van carregar les tintes contra l’oposició acusant-los de buscar el desgast de Saura i del president Montilla i de no aportar propostes per millorar el funcionament dels cos dels Mossos. Des del PSC David Pérez va donar per tancada la crisi, després d’acusar CiU de continuar repartint carnets de qui pot gestionar o no una conselleria i va destacar l’esforç de transparència que, al seu parer, estava fent Interior. L’únic retret que va deixar anar va ser sobre els fets del 19 de març, és a dir, la passivitat dels Mossos durant la manifestació davant el Palau de la Generalitat. Hi ha hagut coses, segons Pérez, que no han agradat al PSC.

El cap del grup d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, també va sortir a defensar la legitimitat del seu partit per gestionar Interior retraient a CiU arguments “predemocràtics” i va recriminar que no abordés quan governava problemes que es detectaven als Mossos.

Per la seva banda, la portaveu adjunta d’ERC al Parlament, Patrícia Gomà, en la primera intervenció va reclamar informació detallada dels fets i va plantejar una bateria de preguntes que el conseller no va respondre: sobre el cessament d’Olmos, els fets del 19 de març i qui va ordenar les càrregues policials, entre altres qüestions. Dit això, Gomà va qüestionar l’oportunitat del dia del desallotjament del rectorat, coincidint amb Saura. En el torn de rèplica, ERC es va alinear més amb els socis alegrant-se per les propostes plantejades pel conseller i cridant CiU i PP a no fer frontisme partidista amb els Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.