Política

Saura assegura que mai ha pensat a dimitir per la càrrega dels Mossos

Política

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit que és la primera vegada que un conseller d'Interior dóna la cara i assumeix responsabilitats en referència a la compareixença d'aquest dimarts al Parlament de Catalunya per informar dels fets del 18 i 19 de març després del desallotjament del rectorat de la Universitat de Barcelona.

Saura també ha dit que mai hi havia hagut cap cessament a la direcció general de la Policia per fets similars. S'ha mostrat orgullós de les "mesures ràpides que s'han pres en menys de quinze dies i ho ha qualificat de "feina ben feta". El conseller ha assegurat que personalment li ha costat destituir el director general de la Policia, Rafael Olmos, i ha afegit que mai ha pensat a dimitir.

Respecte a la destitució d'Olmos, Saura ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que la seva tasca ha estat difícil i que a ell li ha costat prendre la decisió de cessar-lo, però ha afegit que "ell era el responsable de dirigir els operatius policials". Saura ha assegurat que amb la seva destitució s'acaben les responsabilitats polítiques, ja que "no estem al davant d'una mala tasca continuada dels mossos" sinó d'un "fet puntual". El titular d'Interior ha dit que a Catalunya no hi ha manifestacions violentes i ha assenyalat alguns grups minoritaris violents com a origen dels conflictes d'algunes universitats.

El líder d'ICV ha recordat que "l'any 1998 davant d'uns fets similars CiU va amagar el cap sota l'ala". Saura ha remarcat que mai li passat pel cap dimitir. Respecte a la resta del govern, Saura ha dit que va informar el president i va donar-li total suport i ha assegurat que dins del govern no hi ha hagut discrepàncies. Saura ha parlat de CiU i el PP, a qui ha retret que "des del començament neguen que ICV pugui estar al capdavant d'Interior". "CiU encara no ha paït que han perdut i intenten desligitimar el govern", ha afegit Saura. El conseller ha dit que "ICV no ha de renunciar a Interior" i ha afegit que la política de seguretat actual és fruit de tot el govern, "però té la petjada d'ICV", ha dit.

Segons Saura mai hi havia hagut una política de seguretat com ara, "ni tan sols en el primer tripartit". El conseller ha recordat que ha millorat la percepció de seguretat i s'han pres acords que han facilitat més transparència del cos. Saura ha dit que tornaria a acceptar la cartera d'Interior sense cap mena de dubte. "En el futur depèn de les eleccions i de qui sigui candidat", ha dit. "La dreta creu que per definició és incompatible ICV amb Interior. Sembla que Interior sigui una possessió de la dreta i no és veritat. La dreta només té solucions repressives i policials. Falten altres mesures, ja que s'han de garantir els drets i les lliberats de tothom, fins i tot dels delinqüents", ha afegit.

El conseller ha explicat qui va ordenar la càrrega policial finalment i ha dit que totes les càrregues policials són ordenades pel director general, però que en casos de violència imprevista pot ser el cap del comandament operatiu. Va ser el cas del passat 18 de març, tot i que Olmos n'estava al cas i hi va donar el vistiplau. Saura ha afirmat que en aquestes operacions mai hi intervé el conseller.

Respecte al pla Bolonya, Saura ha afirmat que "ERC, el govern i tota la societat han d'assumir responsabilitats" per l'aplicació del nou espai europeu d'educació. "És un problema del govern central que ho ha explicat malament. "El que és inacceptable és que darrere les justes reivindicacions hi hagi minories violentes que exerceixin la força", ha dit Saura. El titular d'Interior ha recordat que històricament no es permetia l'entrada a la universitat per preservar l'espai educatiu i ha dit que darrerament "és massa freqüent que es demani que la policia entri a la universitat". Saura també ha dit que no es cobrirà el càrrec de director general de la Policia i n'assumirà les responsabilitats Joan Delort, actual secretari de Seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona