Cultura

Mònica Terribas defensa la cobertura de les càrregues policials a TV3

Televisió

La directora de TVC, Mònica Terribas, ha defensat la cobertura que TV3 va oferir dels aldarulls entre els Mossos d'Esquadra i els estudiants contraris al pla de Bolonya, perquè considera que reflectien la realitat. Tot i no compartir la postura del conseller d'Interior, Joan Saura, que va acusar la cadena de malmetre la imatge de la policia catalana, la directora s'ha mostrat disposada a reflexionar sobre el tractament d'aquesta informació perquè el mateix conseller ha demanat un informe al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre el tractament d'aquests fets. Terribas també s'ha mostrat sorpresa pel matís posterior que tant el titular d'Interior com Joan Herrera van fer de la denúncia.

En la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament, la diputada de CiU Joana Ortega ha preguntat a la directora de TV3 si considera correcte el tractament informatiu que es va fer de les càrregues dels mossos tenint en compte les crítiques del conseller d'Interior, que ha demanat un informe al CAC. Des de CiU, Ortega ha denunciat que Saura traslladi la "seva responsabilitat als mitjans" i veu en això una "actitud de control" dels mitjans públics.

Sobre la repetició de les imatges de les càrregues policials en diferents espais informatius i dies, la directora de TV3 ha explicat que el conflicte sobre l'actuació policial es va allargar del 18 de març al 5 d'abril i la televisió pública només va reflectir-lo, al seu parer. "Si la crisi d'Interior s'allarga dies, nosaltres hem d'il·lustrar què està passant amb el protagonisme visual dels fets i això porta a reiterar les imatges dels Mossos d'Esquadra i dels aldarulls", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.