Política

Castells admet que Saura va dir les xifres del finançament per "accident"

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha admès aquest divendres que l'anunci de les xifres en matèria de finançament que va fer dijous de la setmana passada el conseller d'Interior, Joan Saura, va ser un "accident" i producte d'un "conjunt de malentesos".

En declaracions a COM Ràdio, ha matisat que, de tota manera, era "bastant inevitable" que se'n coneguessin les quantitats, perquè circulaven diverses xifres i se sabia que el govern català les tenia i les havia discutit a la reunió de la part catalana de la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Financers, que s'havia reunit aquell mateix matí. En aquesta reunió hi era Saura.

El titular d'Interior va revelar l'oferta de finançament del govern espanyol en una roda de premsa en què els periodistes l'acorralaven amb preguntes sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les protestes contra el Pla Bolonya.

Castells ha insistit aquest divendres en la importància d'aconseguir que hi hagi un "canvi real" de model de finançament, perquè a vegades hi ha la tendència a "fer moltes coses per deixar-ho tot igual". "Això és el que no podem acceptar, perquè no ens convé, perquè el model ha demostrat al màxim les seves limitacions i perquè ho diu l'Estatut", ha argumentat.

Després de reiterar que la negociació "no es pot eternitzar", ha considerat que en aquesta qüestió i en moltes altres, Catalunya va sempre amb un "ànim més disposat a negociar" que el govern espanyol, que està "molt acostumat a imposar-se". "Els costa a vegades acceptar que una negociació és un pacte, que és una cessió, i has d'anar fent concessions, has d'anar avançant", ha indicat.

Castells ha assegurat que quan ell negocia amb el govern espanyol, l'"única samarreta" que es posa és la de Catalunya, i no la del PSC, per molt que l'executiu de Zapatero sigui del PSOE. De la mateixa forma, ha indicat que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, defensa els interessos de l'executiu espanyol.

Li han preguntat si la governabilitat d'Espanya està per sobre dels interessos catalans, i el titular d'Economia ha insistit que el govern català, el seu president i ell mateix tenen com a prioritat Catalunya. "Com podríem nosaltres deixar de fer el que hem de fer d'acord amb el dipòsit de confiança que ens han donat els ciutadans en funció de les majories parlamentàries de Madrid o del que li convé a un altre govern?", ha preguntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona