Política

Saura obre una nova polèmica culpant TV3 de malmetre la imatge dels Mossos d'Esquadra

Lluny d'assumir responsabilitats, el conseller d'Interior, Joan Saura, va obrir un nou foc en acusar TV3 de perjudicar la imatge dels Mossos d'Esquadra per emetre de manera reiterada les càrregues policials contra els estudiants anti-Bolonya de fa dues setmanes. En una entrevista publicada ahir al Periódico de Catalunya, el titular d'Interior va criticar que els telenotícies repetissin de manera "excessiva" les imatges de les càrregues i en canvi no emetessin les dels "grups que tiraven pedres, claus o cadires". Saura va denunciar la "condescendència" de la televisió pública "amb aquells grups violents minoritaris" i va lamentar que hi hagi hagut "molt poca condemna social". El president d'ICV va comparar el tractament de les càrregues amb les imatges dels maltractaments a la comissaria de les Corts, "que van ser repetides infinitat de vegades". Fruit d'aquesta percepció, Saura ha encarregat un informe al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre el tractament que n'ha fet TV3 per comprovar "si ha fet mal als Mossos més enllà de tota pràctica periodística raonable". També va acusar l'oposició d'"intentar magnificar el que va passar".

CiU i PP l'insten a dimitir
Precisament l'oposició va reiterar ahir la necessitat que Saura deixi la conselleria. El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, li va retreure la seva "manca de coratge" a l'hora d'assumir responsabilitats i de "buscar culpables en els mitjans o en d'altres partits". Puig va reclamar al president Montilla que el cessi per no seguir "ensorrant" el prestigi dels Mossos. La portaveu del PP al Parlament, Dolors Montserrat, el va acusar de voler "controlar els continguts dels mitjans públics per tapar la seva mala gestió".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.