Política

Mas demana a Montilla que no es compari amb Macià

El president de CiU, Artur Mas, ha demanat avui al president de la Generalitat, José Montilla, que no es compari amb Francesc Macià, que "sempre va fer els pactes des de la independència i la fidelitat a Catalunya", mentre que ell actua subjecte a la "subordinació" del PSC amb el PSOE.

Aquest dijous, el líder convergent ha encapçalat l'ofrena floral de CDC davant la tomba de Macià, en el 75è aniversari de la seva mort, minuts després que ho fes el govern i que Montilla tornés a reivindicar la capacitat de pactar del primer president de la Generalitat restaurada, una referència que ja va fer ahir per establir un paral·lelisme amb la necessitat de pactar actual, en la negociació del finançament.

"No podem comparar l'assumpte d'abans amb l'assumpte d'ara perquè són circumstàncies i adversaris diferents", ha afirmat Mas, qui creu que Montilla no pot sotmetre's a les decisions del PSOE. "Si Macià fos aquí en bones condicions diria un no rotund a aquesta manera de tractar Catalunya", ha afegit .

"Catalunya existeix perquè els catalans tenen capacitat de resistència i han lluitat pel que són", si bé amb el panorama actual, es pot "caure en la desesperació", ha lamentat el líder convergent, tot i que ha recordat que "Catalunya sempre ha superat les dificultats" gràcies al fet que "els catalans han cregut en la nació igual que Macià".

A més, el líder de CiU ha mostrat la seva preocupació perquè Montilla no l'ha informat en els dos últims mesos i mig de l'estat de les negociacions, quan "cal actuar amb unitat en els grans temes d'estat".

En la mateixa línia que el republicà Joan Puigcercós, Mas ha assegurat que "la Constitució es converteix en una cotilla que limita les capacitats de progressar en l'autogovern", i ha afegit que "el futur de Catalunya no s'acaba en el que diu l'Estatut" perquè els catalans volien més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.