Política

Batalla al Facebook per Madrid 2016

Jocs Olímpics

Dit i fet. Això és internet i el poder de reacció de les seves xarxes socials. Poc després que el president del govern, José Montilla, anunciés que Catalunya oferia a Madrid tot el seu suport per celebrar els Jocs Olímpics del 2016, oferint serveis públics i logístics i la possibilitat que Catalunya en sigui subseu, Pep Rovira va crear un grup a Facebook amb el motiu Jo no dono suport a Madrid 2016.

Una setmana després ja són 2.276 persones les que s'hi han afegit. I entre els arguments als quals se sumen per justificar la seva posició hi ha: "perquè ens escanyen nacionalment, cultural i econòmica, i encara tenen ganes de saraus ...amb els nostres diners!", "perquè els espanyols lluiten aferrissadament contra les nostres seleccions" i "perquè la resposta espanyola als Jocs de Barcelona'92 fou l'Expo de Sevilla, Madrid Capital Cultural i el TGV Madrid-Sevilla".

Però no només això. El creador del grup es pregunta per què si l'actual vicepresident del govern –en referència a Josep Lluís Carod-Rovira– es va manifestar el 2004 en contra de la candidatura de Madrid "amb tots els boicots que això va comportar, a què treu cap ara donar-li el vist-i-plau a aquesta candidatura? Què ha canviat del 2004 ençà?".

Val a dir que hores després de l'anunci de Montilla, la portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, va comparèixer públicament per matisar que el seu partit no donava suport a la candidatura de Madrid per acollir els Jocs Olímpics del 2016, sinó que avalava que Barcelona en fos subseu olímpica.

Catalans a favor
Ara bé, les reaccions a la reacció també han estat immediates. El diputat del PSC José Antonio Donaire ha creat un altre grup al Facebook per aglutinar els catalans que són partidaris de donar suport a la candidatura olímpica de Madrid 2016.

Donaire no s'amaga i explica en el seu blog que la iniciativa neix per “portar la contrària” a la campanya de la mateixa xarxa social d’Internet contra el suport català a Madrid 2016. Però sembla que li està costant més arrencar, perquè de moment només s'hi han sumat 123 catalans.

A més, fins avui hi ha dos grans grups de suport als Jocs Olímpics de Madrid. L'oficial aglutina 12.709 membres, i la que segueix, Apoya Madrid 2016, 7.770.

Hi ha qui diu que les xarxes socials són el veritable cor d'internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.