Política

Batalla al Facebook per Madrid 2016

Jocs Olímpics

Dit i fet. Això és internet i el poder de reacció de les seves xarxes socials. Poc després que el president del govern, José Montilla, anunciés que Catalunya oferia a Madrid tot el seu suport per celebrar els Jocs Olímpics del 2016, oferint serveis públics i logístics i la possibilitat que Catalunya en sigui subseu, Pep Rovira va crear un grup a Facebook amb el motiu Jo no dono suport a Madrid 2016.

Una setmana després ja són 2.276 persones les que s'hi han afegit. I entre els arguments als quals se sumen per justificar la seva posició hi ha: "perquè ens escanyen nacionalment, cultural i econòmica, i encara tenen ganes de saraus ...amb els nostres diners!", "perquè els espanyols lluiten aferrissadament contra les nostres seleccions" i "perquè la resposta espanyola als Jocs de Barcelona'92 fou l'Expo de Sevilla, Madrid Capital Cultural i el TGV Madrid-Sevilla".

Però no només això. El creador del grup es pregunta per què si l'actual vicepresident del govern –en referència a Josep Lluís Carod-Rovira– es va manifestar el 2004 en contra de la candidatura de Madrid "amb tots els boicots que això va comportar, a què treu cap ara donar-li el vist-i-plau a aquesta candidatura? Què ha canviat del 2004 ençà?".

Val a dir que hores després de l'anunci de Montilla, la portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, va comparèixer públicament per matisar que el seu partit no donava suport a la candidatura de Madrid per acollir els Jocs Olímpics del 2016, sinó que avalava que Barcelona en fos subseu olímpica.

Catalans a favor
Ara bé, les reaccions a la reacció també han estat immediates. El diputat del PSC José Antonio Donaire ha creat un altre grup al Facebook per aglutinar els catalans que són partidaris de donar suport a la candidatura olímpica de Madrid 2016.

Donaire no s'amaga i explica en el seu blog que la iniciativa neix per “portar la contrària” a la campanya de la mateixa xarxa social d’Internet contra el suport català a Madrid 2016. Però sembla que li està costant més arrencar, perquè de moment només s'hi han sumat 123 catalans.

A més, fins avui hi ha dos grans grups de suport als Jocs Olímpics de Madrid. L'oficial aglutina 12.709 membres, i la que segueix, Apoya Madrid 2016, 7.770.

Hi ha qui diu que les xarxes socials són el veritable cor d'internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona