Esports

Els Jocs del 2016 s'allunyen de Madrid

El caos administratiu detectat pels inspectors i el fet que les lleis de dopatge no compleixin les exigències són els dos principals defectes de la candidatura, segons un informe del COI. Tòquio és la ciutat més ben situada

Tòquio és la ciutat més ben situada per organitzar els Jocs Olímpics del 2016, als quals aspiren també Madrid, Chicago i Rio de Janeiro, segons un informe fet públic aquest dimecres per la comissió d'avaluació del Comitè Olímpic Internacional (COI).

El documento és menys diplomàtic que altres vegades i subratlla defectes de totes les ciutats candidates. En el cas de Madrid, es destaquen dos inconvenients molt clars: la legislació antidopatge i l'organigrama administratiu espanyol, que fa que en l'organització dels Jocs hi hagi implicats tres estaments: l'Ajuntament, la comunitat autònoma i el govern espanyol.

"En el moment de la visita, no estava clar que la legislació espanyola antidopatge estigués en consonància amb el codi de l'Agència Mundial Antidopatge", diu l'informe. "És important que aquest aspecte quedi resolt", afegeix el COI.

Pel que fa a l'altre problema, l'informe observa que "la documentació i l'estructura administrativa proposades per als Jocs no demostra que quedi clara la necessitat de delimitar clarament els papers i responsabilitats, incloses les financeres, de cada part".

En canvi, el mateix estudi lloa Madrid en matèria de seguretat, per la seva experiència en temes de terrorisme, i també elogia que el mapa d'instal·lacions és "molt compacte" i que permetria "desplaçaments ràpids" als atletes.

Sobre Tòquio, el COI entén que té un pla "altament compacte" i que ofereix garanties econòmiques, tot i que critica que el suport de la població al projecte sigui "relativament baix".

L'informe no és vinculant per als votants que el 2 d'octubre han d'escollir la seu dels Jocs de 2016 a Copenhaguen. La comissió que ha redactat l'informe està presidida por l'ex atleta marroquí Nawal El Moutawakel, que ja tenia el mateix càrrec en la campanya dels Jocs per al 2012.

Fa quatre anys, la comissió va considerar "de molt alta qualitat" els projectes de Londres i París i "d'alta qualitat" els de Madrid i Nova York. Finalment, va guanyar Londres després de guanyar París en l'última votació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.