Política

Rubalcaba: "Treballem amb determinació perquè el ministre de l'any 2016 no s'hagi de preocupar per ETA"

El ministre de l'Interior ha fet aquestes declaracions després de comparèixer a la Comissió d'Avaluació del COI, que està estudiant la candidatura de Madrid per als Jocs del 2016

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha expressat la seva confiança que qui ocupi el seu càrrec el 2016 "no haurà de preocupar-se" per la banda terrorista ETA i ha anunciat que la capital d'Espanya, "una de les més segures del món", es blindarà amb 72.000 membres, 6.000 d'ells de les Forces Armades, si organitza els Jocs Olímpics del 2016.

"Treballem amb determinació i la confiança que qui ocupi el Ministeri de l'Interior el 2016 no haurà de preocupar-se dels atemptats i la banda terrorista ETA", ha afirmat Pérez Rubalcaba, després de presentar la ponència sobre seguretat de Madrid 2016 davant dels membres de la Comissió d'Avaluació del Comitè Olímpic Internacional (COI).

Rubalcaba ha assegurat als membres del COI que Madrid "pot organitzar uns Jocs Olímpics segurs" perquè a Espanya ha acollit altres esdeveniments culturals, polítics, esportius i socials, "i sempre han estat segurs". "Ens avala una experiència impecable. No hem tingut cap error", ha indicat Rubalcaba, que ha dit que el govern assumiria la despesa de la seguretat dels Jocs.

En aquest sentit, el ministre de l'Interior ha revelat que "no hi ha hagut cap pregunta específica" de terrorisme per part de l'expert en seguretat de la Comissió d'Avaluació del COI, el general egipci Mounir Sabet, ni hi ha hagut cap objecció al Comandament Únic, presidit pel Secretari d'Estat de Seguretat i que coordinarà la seguretat de les seus, personalitats i esportistes.

Alhora, ha dit que més que un pressentiment "en tinc moltes ganes" i que creu que Madrid "està molt preparada" per acollir la cita olímpica. "Estem passant un moment econòmic difícil i el que Madrid tingui més del 77% de les infraestructures fetes és una garantia", ha manifestat.

Finalment, ha insistit que la banda terrorista ETA passa per un dels pitjors moments de les últimes dècades. "La tendència és que ETA és més feble i l'Estat més fort. Si ara estem preparats per acollir els Jocs, el 2016 ho estarem encara més", ha recalcat el ministre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona