Política

El govern no té "cap nom sobre la taula" per destituir ningú a Interior

Política

El conseller d'Interior, Joan Saura, compareixerà dimarts que ve a la tarda al Parlament per donar compte dels informes sol·licitats als Mossos. Informes que a hores d'ara estan completats "parcialment". Així ho ha afirmat el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, després de la reunió de consell de govern d'avui dimarts.

Nadal també ha manifestat que el govern fa seves les paraules del president del govern, José Montilla, que ha defensat l'actuació de la policia catalana en el desallotjament del rectorat de la UB i en la posterior manifestació dels estudiants a la Via Laietana dimecres passat. "Els Mossos són un cos prestigiat, acreditat i en el seu desplegament van mostrar una conducta exemplar", ha rematat Nadal.

El conseller, però, també ha afegit que al govern no li agraden algunes de les imatges d'aquell dia i del dia posterior. Els desagrada "la passivitat" dels Mossos davant les increpacions dels manifestants davant del Palau de la Generalitat dijous, per exemple, i entén que s'ha de produir "una reacció ajustada" per les dues parts.

Quant als possibles cessaments de càrrecs de l'estructura dels Mossos, Nadal, ha confessat que des del govern no hi ha hagut cap petició al respecte i "no s'ha posat sobre la taula cap nom". Nadal ha reiterat que els partits que formen el tripartit no estan dividits i que el govern dóna "ple suport als Mossos".

Pel que fa als periodistes agredits, Nadal ha afirmat que Joan Saura ha mantingut contactes amb el Col·legi i el Sindicat de Periodistes perquè en el desenvolupament de la seva professió "puguin tenir una visibilitat més gran". És aquí quan el conseller ha tornat a remarcar que "les prestacions democràtiques de la policia catalana no han estat marcades".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona