Política

La CIA clausura les presons secretes on torturava presumptes terroristes

El director del Servei d'Informació Central (CIA), Leon Panetta, ha anunciat aquest divendres el tancament de les presons secretes que els Estats Units té a l'exterior.

El diari The New York Times informa a la seva web que Panetta ha anunciat aquesta decisió en un missatge electrònic enviat als treballadors de la CIA.

En aquestes presons, presumptes membres de l'organització Al-Qaida van estar sotmesos a mètodes d'interrogatori considerats de tortura.

En el missatge, Panneta diu que les persones que van participar en aquests interrogatori "no haurien de ser investigats, ni encara menys castigats" perquè sota l'anterior govern del president George W. Bush les seves accions van ser considerades legals.

Panetta i altres funcionaris del govern del president Barack Obama ha assenyalat que els mètodes d'interrogatori de presoners com l'ofegament simulat utilitzats en el 2002 i el  2003 constitueixen actes de tortura il·legals sota la llei internacional i nord-americana.

El diari cita un informe de la Creu Roja en què es diu que els presoners també eren obligats a estar dempeus durant dies amb les mans lligades al sostre, ficats dins de caixes i retinguts en cel·les a baixes temperatures.

Segons el diari, Panetta ha remarcat que aquestes instal·lacions ja no esta operatives però ha explicat que s'han continuat fent tasques de manteniment, amb la despesa que ha suposat des del 2006. Segons el diari la supressió d'aquestes presons suposaran un estalvi "d'almenys quatre milions de dòlars".

Tot i que la CIA mai ha fet públic on es troben les presons secretes, el diari apunta que, segons diverses fonts d'intel·ligència, podrien estar situades a l'Afganistan, Polònia, Romania i Jordània.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona