Política

El cas Companys rep el suport de 25 creus de Sant Jordi

Memòria històrica

La Comissió de la Dignitat va aprofitar el lliurament dels seus premis anuals per presentar una carta que personalitats i entitats que han rebut la Creu de Sant Jordi han adreçat al president Montilla perquè agilitzi l’anul·lació del consell de guerra que va acabar amb l’execució de l’expresident Lluís Companys. Entre els signants hi ha Moisès Broggi, Neus Català, Jordi Dauder, Carles Duarte, Núria Feliu, Joan Guinjoan, Rosa Regàs, Marina Rossell, Carme Sansa, Toti Soler, Josep Termes, Jordi Carbonell i Montserrat Trueta. Els promotors de la iniciativa mostren la seva “preocupació per la situació en què es troben les gestions” i insten el govern a “emprendre accions decidides” per rehabilitar la figura de Companys.

Els signants confien a poder reunir-se amb Montilla en les properes setmanes. Josep Cruanyes, portaveu de la Comissió, va deixar clar que es tracta d’una “qüestió de dignitat” i que “les nostres institucions no poden deixar passar més temps”. També va advertir que la restitució que va fer arribar el conseller Saura al govern espanyol “no és suficient” i que el pronunciament del Parlament de fa tres mesos s’ha de complir. 

Amb més vehemència es va expressar el diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà, que va acusar ahir el govern d’incomplir el mandat de la cambra catalana. En un article al seu blog, el dirigent d’ERC va remarcar que sent “vergonya aliena” i va retreure a Montilla la seva inacció perquè “avui l’afusellat seria ell i no per dir-se Montilla ni per ser del Baix Llobregat, sinó per ser el president de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona