Política

Una persona mor durant les protestes contra la cimera del G-20 a Londres

Cimera del G-20

Un home ha mort aquest dimecres a Londres, durant les protestes que ha viscut la City, el centre financer de Londres, segons han informat fonts policials. La víctima mortal hauria rebut un cop en caure a terra durant les manifestacions de protesta contra la cimera del G-20. 

La jornada s'ha saldat amb vint-i-tres manifestants detinguts. Del total d'arrestats, onze han estat detinguts per portar l'uniforme de la policia, i els altres dotze, per desordre públic, possessió de drogues, comportament amenaçador o indecència. Quatre d'aquests van ser detinguts ahir a la nit per agressió i possessió d'artefactes punxants, segons ha explicat la policia.

Paral·lelament, un conjunt de protestants ha irromput a l'edifici del Royal Bank of Scotland (RBS), propietat de l'Estat en un 70 per cent, i ha trencat els vidres d'algunes de les finestres durant el que han descrit com a acte simbòlic contra els banquers, als quals fan responsables de la crisis econòmica.

Aquesta concentració, on s'han manifestat milers de persones, ha estat organitzada per el grup G20 Meltdown, creat arran de la catàstrofe provocada per la fusió d'un reactor nuclear. Aquest grup està compost de diversos moviments, la majoria dels quals són anticapitalistes. Tot ha començat durant el matí de manera festiva i pacífica, però la tensió s'ha disparat quan els agents han rodejat als manifestants amb un cordó policial i, un grup gran de protestants que volia abandonar la manifestació, no ho ha pogut fer.

La policia ha explicat que davant les "violacions de l'ordre públic", diversos agents han hagut d'aplicar "tàctiques de contenció". D'altra banda, la regidora del Partit Verd del barri de Lewisham, Romaine Fenix, ha anunciat que la situació és una violació dels drets civils i que la gent s'estava manifestant de manera pacífica i en un ambient festiu.

Els fets han tingut lloc entre el banc d'Anglaterra i el RBS, per protestar en motiu de la cimera del G20 i condemnar "un sistema econòmic que només beneficia a uns pocs en detriment de la majoria del planeta", segons ha explicat un dels manifestants. Eslògans, música en directe i nombroses pancartes amb missatges de protecció del medi ambient i de lluita contra la pobresa dominaven la protesta. Coincidint amb aquesta concentració, la Coalició Pareu la Guerra, es manifesta també aquest 1 d'abril davant l'Ambaixada d'Estats Units a Londres, per exigir la retirada de les tropes d'Irak i Afganistán i demanar el desarmament nuclear.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.