Política

Almenys 763 morts i 3.120 ferits des que va començar l'ofensiva terrestre a Gaza

Segons l'últim recompte del servei d'emergències de la Franja, almenys 763 palestins han mort i 3.120 han resultat ferits a Gaza des que va començar l'ofensiva israeliana el 27 de desembre passat.Entre els ferits, hi ha 375 persones que es troben en estat molt greu.

Sense ajuda de l'ONU
L'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA) ha suspès avui les operacions a Gaza després de la mort, aquest matí, d'un conductor per foc israelià. El camió ha rebut l'impacte de foc d'artilleria d'un tanc i ha mort el xofer i ha fet diversos ferits, a més de fer malbé part de la càrrega.

"No podem continuar operant d'aquesta manera" ha dit a Jerusalem un dels portaveus de la UNRWA, Francesc Claret. "Demanem que se'ns garanteixi la seguretat per portar a terme les nostres operacions, que es respecti el dret humanitari i la Convenció de Ginebra", ha afegit.

El comboi de vehicles d'una empresa contractada per la UNRWA "estava clarament marcat amb la bandera de les Nacions Unides i el seu recorregut s'havia coordinat amb les Forces Armades israelianes", ha subratllat el portaveu.

Claret ha recordat que l'incident "se suma a diversos atacs que les Nacions Unides han patit" a Gaza des que, el passat 27 de desembre, s'iniciés l'ofensiva militar israeliana sobre la Franja palestina. "Quatre treballadors de l'ONU i desenes de refugiats i civils" acollits en dues escoles de la UNRWA han mort també per foc de l'Exèrcit israelià. 

La UNRWA exigeix que hagi "una investigació imparcial i independent" sobre "com s'han portat a terme aquests atacs", ha declarat Claret. "Si es demostrés que Nacions Unides ha estat objectiu de les Forces Armades això seria una violació de les convencions de Ginebra i del dret internacional humanitari, que és d'aplicació universal", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.