Política

Camacho exigeix a CiU i als PSC que imitin Euskadi i comptin amb el PP per fer pactes

Política

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit aquest dissabte a PSC i CiU que "prenguin nota" del pacte de govern entre PP i PSE al País Basc i posin fi al "discurs de l'exclusió" que han practicat els últims anys contra el PP a Catalunya.

En una entrevista concedida a Efe, la dirigent del PP ha afirmat que després que el seu partit hagi permès que el PSE governi Euskadi, els socialistes catalans han de "donar per finalitzada l'etapa del pacte del Tinell" i CiU ha d'"enterrar" el seu compromís "davant de notari" de no pactar amb el PP.

"S'inicia una nova etapa en la qual ningú pot quedar exclòs i en la que evidentment el PP pot determinar un pròxim govern a Catalunya", ha destacat.

Encara que Sánchez-Camacho ha evitat pronunciar-se sobre la política d'aliances del PPC, ha afirmat que CiU i PSC han d'assumir que "s'ha de pactar sempre amb qualsevol representant democràtic dels ciutadans. No es pot excloure mai a ningú".

En aquest sentit, ha recordat que al País Basc el PP assumeix la presidència del Parlament de Vitòria i ha opinat que igualment "seria bo per a Catalunya i per al PPC que hi hagués una normalització absoluta (d'aquest partit) en tots els àmbits institucionals".

D'aquesta forma, ha afegit, es veuria que el PP és un partit que treballa "a favor de Catalunya" i es contrarestarien les "campanyes" d'alguns partits polítics.

Sánchez-Camacho ha remarcat que el PPC va prestar el seu suport a CiU abans de l'etapa de govern del tripartit perquè la federació pogués governar, i que ho va fer sense demanar "res a canvi".

Amb aquests arguments, ha recordat que CiU i PSC haurien d'"establir ponts" amb formacions com el PPC, perquè pot "decidir la governabilitat del futur a Catalunya".

"Caldria prendre nota per part de tothom, especialment per part de CiU i PSC, que tots els vots en democràcia són vàlids i que els del PP produeixen canvis històrics com el del País Basc", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.