Política

La moció de censura de Vilafranca, el 20 d'abril

El líder de CiU a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, formalitzarà aquest dijous al migdia la moció de censura contra l'actual alcalde socialista, Francisco Romero, perquè els vuit regidors de CiU, els dos de la CUP i el d'ERC puguin passar a signar-la fins dilluns vinent davant del secretari municipal.

D'aquesta manera, el ple quedarà automàticament convocat per al 20 d'abril, a les dotze del migdia. La CUP farà efectives les dues signatures aquest mateix dijous i ERC s'esperarà a dilluns. Paral·lelament, ERC ja ha anunciat que, en un primer moment, no formarà govern amb CiU, perquè creuen que pot tenir "més força" des de l'oposició, però no descarten entrar-hi en un futur.

El líder d'ERC, Pep Quelart, ha volgut recordar que la formació fa un "pas responsable" no contra ningú sinó a favor de la governabilitat de Vilafranca, ja que el PSC ha perdut la confiança de diversos grups al consistori i arribat a quedar "políticament aïllat". Per Quelart, CiU pot aplegar els suports que els socialistes han perdut i desencallar, així, l'ajuntament.

Malgrat que l'assemblea va votar afirmativament a la possibilitat que ERC entrés al govern municipal de CiU, l'executiva ha decidit mantenir-se a l'oposició per garantir una transició "ordenada" i "tranquil·la" deprés de quasi 30 anys de govern del PSC a Vilafranca.

Segons ERC, el canvi d'alcalde del PSC fa unes setmanes no ha suposat un canvi "real" a l'equip de govern i considera que el "problema" era la inèrcia després de 30 anys governant el consistori, que implica una "degradació del projecte socialista".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.